Visszatér a hadseregbe a Jeep

A Jeep eleve a katonaság igényei szerint született meg, most pedig a Gladiatornak köszönhetően ismét az amerikai hatsereg meghatározó járműve lett.

A Jeep lényegében a második világháború és az amerikai hadsereg szülöttje, a polgári felhasználás csak később alakult ki a márka életében. Az utóbbi időben azonban más gyártók kiszorították a seregből a Jeep modelljeit, most viszont úgy tűnik, hogy minden visszatér a régi kerékvágásba.

Ehhez a Gladiator pickup kellett, amit a Hummer gyártásáról elhíresült AM General némi átalakítással hadra foghatóvá tett. Ez a Gladiator XMT (Extreme Military-Grade Truck), az eddig látott legextrémebb kivitel.

Természetesen a katonai felhasználás miatt pontos specifikációkat nem árult el a gyár, annyit viszont tudni lehet, hogy a polgári változatnál jobb terepjáró képességekkel rendelkezik az autó, illetve strapabíróbb is, mint az utcán futó variánsok.

A katonai kivitel a Gladiator eddig megismert motorpalettáját használja majd fel, természetesen komolyabb igénybevételre tervezett szűrőkkel és egyéb kiegészítőkkel megtámogatva.