Visszahívást kapott a Porsche Taycan, megjelenése óta első alkalommal

A Porsche elektromos autója eddig sikeresen kimaradt a visszahívási akciókból, ám most egy beszállítói hiba miatt a futóművet kell szervizelnie a gyártónak minél előbb. Más modellek is érintettek az ügyben.

Bár a Porsche elektromos modellje eddig elkerülte a visszahívási akciókat, mint az várható volt, a szerencse széria nem tarthat örökké. Most az NHTSA jelentette be, hogy Amerikában egy gyors beavatkozás erejéig visszavárnak néhány Taycan példányt, 911-esekkel, Boxsterekkel és Caymanokkal karöltve.

A merítésből már sejteni lehet, hogy nem motorikus eredetű a probléma, hiszen ezen a ponton nincs közös a négy típusban. Futómű terén viszont már van, így természetesen ezen a ponton keresendő a hiba, melyet a közlemény úgy ír le, hogy a túl laza rögzítés és csavarozás miatt a felfüggesztés bizonyos elemei a vártnál nagyobb elmozdulást produkálhatnak, ami pedig hirtelen stabilitásvesztéssel jár, természetesen balesetveszélyes szituációkat előállítva.

A baki csak az elmúlt pár hónapban legyártott, tehát a 2021-es modelleket érinti, ami a nagy szórás ellenére (lényegében a Porsche paletta feléről van szó) így csak 396 darab autót jelent. Ezeknek tulajdonosait a gyártó májusig értesíti a visszahívásról, majd teljesen ingyenesen cserélik a felfüggesztés adott részén megfelelő specifikációjúra cserélik a csavarokat és az anyákat.

A Porsche AMA3 kóddal hirdette ki az akciót az amerikai közlekedési hatóság pedig 21V157 számmal hivatkozik rá.