Vissza a jövőbe, avagy jön a DeLorean modern reinkarnációja

A DMC, azaz DeLorean Motor Company lényegében a „Vissza a jövőbe” filmek által lett ismert. A DMC-12 mára már kultikus klasszikusnak számít, az új generáció pedig igyekszik majd minden lehetséges módon megőrizni az örökséget. Kivétel a hajtáslánccal, mert az természetesen teljesen elektromos lesz.

Ha azt mondjuk, hogy DeLorean, a legtöbb embernek érthető módon Doki (nem Göbi) és Marty McFly kalandjai ugranak be. Teljesen érthető, hiszen az egyébként egészen középszerű, amerikai gyártású, de Giorgetto Giugiaro által tervezett autót a „Vissza a jövőbe” filmek tették ismerté és a mai napig kultikussá.

A DMC-12 azonban mára már 40 éves modell, így ahogy kopik a filmek népszerűsége, úgy merül szépen lassan feledésbe. Azonban ez nem sokáig marad így, hiszen a DMC feltámad és már jövőre bemutatja az újabb generációt, melyet ismét az Italdesign stúdió tervez meg.

Most megérkezett az első kedvcsináló is az újdonsággal kapcsolatban, melyen azt láthatjuk, hogy a jellegzetes felfelé nyíló ajtók megmaradnak, ahogyan szerencsére az alacsony, sportkocsis felépítés is. A DeLorean tehát nem SUV formában tér vissza, ami már egy jó pont is lehet!

A villanyosítás viszont elkerülhetetlen, azaz az új DMC teljesen hangtalanul suhan majd, remélhetőleg a jövőbe és nem a múlt homályába. A technikai részletekről egyelőre annyit lehet tudni, hogy a Williams Advanced Engineering által kifejlesztett EVX moduláris platformra épül fel az autó, ami akár 1200 lóerő feletti és 1000 kilométeres hatótávval rendelkező hajtáslánc összeállításokat is támogat. Persze, teljesen felesleges ekkora teljesítmény, de az biztos, hogy ezzel javítva lenne az eredeti DMC-12 egyik legnagyobb hibája, mégpedig az, hogy már a maga korában is kimondottan lassúnak számított a kategóriatársaihoz mérten.