Virtuális szuperautóval kápráztat a Peugeot

Elképesztő képességű szuper-sportkocsit álmodott a Peugeot, és bár a Vision Gran Turismo csak a virtuális világban létezik, a menetteljesítményei nagyon is valóságosak.

Más márkák, így az Infiniti és a Volkswagen után a Peugeot is elkészítette saját szuperautóját a Playstation konzol Gran Turismo 6-os szimulátora számára. A Vision Gran Turismo lélegzetelállító formája pedig csak a kezdet, hiszen a szuper-sportkocsi menetteljesítményei sem mindennapiak.

A virtuális szuperautó mindössze 1,04 méter magas, rendkívül áramvonalas, oldalablakok nélküli karosszériája alatt 3,2 literes V6-os motor dolgozik, amely két turbófeltöltő segítségével 875 lóerős teljesítményre képes. A sportkocsi tömege pedig mindössze 875 kilogramm, ami azt jelenti, hogy a teljesítmény-tömeg aránya egy az egyhez! A Peugeot szerint ilyen paraméterekkel a Vision Gran Turismo alig 1,73 másodperc alatt éri el a száz km/órás sebességet. Az elöl 22 colos, hátul 23 colos kerekeket Brembo szénszálas fékrendszer lassítja.

Mondhatnánk, hogy a virtuális világban könnyű ilyen számokkal dobálózni, de a francia márkának minden oka megvan, hogy ezt állítsák, ugyanis a valóságban is építettek már hasonló képességű versenyautót. A 208 T16 Pikes Peak arról a hegyi versenyről kapta a nevét, amelyen Sebastien Loeb vezetésével magasan rekord köridőt futott. Azt a versenyautót pedig tényleg 3,2 literes V6-ossal szerelték, valóban 875 lóerős és 875 kilogrammot nyom, és csak kicsivel több időre, két másodpercre van szüksége a százas sprinthez.