Villanyos kivitelt kap a következő Volvo XC90

A Volvo a következő XC90 generációt már nem csak hibridként, hanem tisztán elektromos változatban is piacra dobva. Az önvezető funkció is kész van, már csak a jogi szabályozásokra várnak a bevezetésével.

A Volvo XC90 jelenlegi generációja tavaly esett át az utolsó modellfrissítésén, így értelemszerűen már az újabb generáció fejlesztésével foglalatoskodik a gyártó. Érkeznek is az első fontos információk.

Először is az derült ki, hogy az autó az SPA platform továbbfejlesztett változatára épül fel. Ez azért fontos, mert ez már támogatja az elektromos hajtást is, azaz nemcsak hibrid, hanem tisztán villanyos formában is piacra dobhatóvá válik az autó. Na de meg is lépik ezt a gyáriak? A Volvo vezérigazgatója, Hakan Samulesson egyértelmű választ adott erre: igen, már javában folyik a fejlesztése az EV variánsnak is.

Továbbá azzal is eldicsekedett a Volvo vezér, hogy a várhatóan 2022-ben érkező új generáció már hardveresen tudni fogja a teljes és folyamatos önvezetést, ám amíg a jogi oldalát nem tisztázzák a dolognak az országok, addig nem minden funkciója aktiválva.