Vezeték nélkül töltik majd az elektromos taxikat Norvégiában

Évről évre egyre több az elektromos autó az utakon, viszont a töltők száma nem gyarapodik ilyen dinamikusan. Ez komoly problémát jelent azoknak is, akik az autójukkal keresik meg a napi betevőt. Rajtuk segít az új norvég töltőrendszer.

Oslo városában egyre több az elektromos taxi, viszont továbbra is komoly problémát jelent, hogy a töltők száma csak nagyon lassan gyarapodik. Jelenleg így a fuvarosoknak osztozniuk kell a többi autóssal az oszlopokon, ami sokszor jelent éjszakázást számukra, hogy másnap munkára fogható legyen a munkaeszközük.

Ezen segítene valamelyest az a tervezet, mely indukciós töltővel látná el a drosztokat és a nagy taxi állomásokat egyaránt. Így az utasra várakozás közben magától töltődne az autó, ezzel alaposan megritkítva a töltőoszlop használatot az adott területeken. Persze, ez a rendszer még csak tényleg arra elég, hogy sokszorosára növelje a normál töltések közötti intervallumot, hiszen a 75 kilowattos vezeték nélküli megoldással lassan megy az akkumulátor teljes feltankolása, ám a kezdeményezés mindenképpen dicséretes.