Végleg lemondott a Genfi Autószalonról a jogokat jegyző alapítvány

A Genfi Autószalon megrendezésének jogaival bíró alapítvány akkor került nagy bajba, amikor idén a koronavírus járvány miatt az utolsó pillanatban lett lefújva az autószalon. Azóta sem lábaltak ki egyből, most túl is adnának a jogokon.

Pár hete robbant a hír, hogy a 2021-es Genfi Autószalon veszélybe került, miután az idei rendezvény utolsó pillanatban lemondása miatt komoly anyagi problémákkal küszködik a megrendezési jogokat birtokló alapítvány, a Foundation of the Geneva International Motor Show. Egészen pontosan 10 millió eurós mínuszt eredményezett a koronavírus miatti leállás, mivel a díszletek és a helyszín bérlése már le voltak rendezve, viszont kiállítók és nézők nem jöttek el, hogy bevétel is legyen.

Ezért is fordultak az illetékesek Genf kanton önkormányzatához, hogy anyagi segítséget kérjenek, de ott csak egy hitelajánlatot kaptak, ráadásul az alapítvány számára kimondottan kedvezőtlen feltételekkel. Ezt nem fogadták el, így az anyagi gondok továbbra is fennálnak.

Ezért is született meg most a döntés, hogy az alapítvány nemes egyszerűséggel elengedi az autószalon kezét. Jövőre már biztos nem kerül megrendezésre (arra hivatkozva, hogy a gyártók sem tudnak márciusig felkészülni a jelenlegi nehéz helyzet miatt), de addig szeretnének túladni a jogokon is, így ezzel az eladási szándékkal keresték meg a helyszínt szolgáltató Palexpo SA-t, akikkel meg is kezdődtek a tárgyalások.

A legközelebbi Genfi Autószalon (ha egyáltalán lesz még ilyen), már biztos hogy nem az eddigi formában és rendezőkkel lesz megszervezve. A többi meg még a jövő zenéje…