Vázlatokon mutatták meg a Kia új kisméretű SUV modelljét

Hivatalos leleplezésről még szó sincs, de azért gyári vázlatokon már most megnézhetjük a Kia készülő kisméretű szabadidő modelljét. Trendi lesz és a felszereltségre sem lehet panaszunk.

A Kia a közeljövőben egy új modellel bővíti a palettáját. Egy kisebb méretű SUV modellről van szó, mely hivatalosan még nem kapott elnevezést, de pletyka szinten már terjed, hogy Tusker néven kerülhet a szalonokba.

Képeket, legalábbis gyári vázlatokat azonban már most mutattak róla a gyáriak, ezekből pedig tisztán kivehető, hogy egy robosztus megjelenésű és trendi autóról van szó. A stílusjegyekből azonnal leszűrhető, hogy a tavaly bemutatott Signature tanulmány széria változatáról van szó.

A belső tér rajzain látható, hogy a Stonic kormányát kapja meg, a középkonzolt pedig a nagyméretű 10,2 colos kijelző fogja uralni. A fizikai gombokat nem hagyják el a gyáriak, így szerencsére a fontosabb funkciók gyorsan is elérhetőek lesznek. A dizájn kellően fiatalos, de azért meg tud maradni minőséginek is. „A belső tér kialakításakor az volt a legfontosabb, hogy mást tudjunk nyújtani, mint a többi kisméretű SUV. Az autónk kabinja egyértelműen lenyűgözi majd a vásárlókat a prémium érzetével és a szofisztikált dizájnjával”- mondta a Kia dizájnért felelős vezetője, Byung Chul Juh. A mester még azt is elárulta, hogy olyan extrákra számíthatunk, mint például a hűthető-fűthető bőrülések vagy a zenére is reagáló hangulatvilágítás.

Az új Kia SUV várhatóan pár héten belül bemutatkozik, az értékesítés pedig még idén megkezdődik Ázsiában. A globális értékesítés rajta ezek után várható jövő év elején.