Utólag is feloldható lesz pár vezetést segítő rendszer a BMW modelljeiben

A BMW bejelentette, hogy a jövőben utólag is megvásárolható alkalmazásonként lesznek aktiválható pár rendszer. Ilyen például az adaptív tempomat, az intelligens fényszóró asszisztens és a Drive Recorder.

Lényegében a számítástechnikában már megszokott DLC-k (letölthető fizetős tartalom) világát készül a BMW az autózás világába elhozni a legújabb tervekkel. Ezek szerint a későbbiekben sok, ma még a szalonban rendelhető opció utólag az autó ConnectedDrive Store menüjében is elérhető és megvásárolható lesz. Például ilyen első körben az adaptív tempomat és az intelligens fényszóró asszisztens is.

Természetesen ennek előfeltétele, hogy alapvetően képes legyen erre az autó, így a jövőben a BMW-k technikailag tudnak majd minden extrát, legfeljebb szoftveresen le lesznek tiltva azok.

A bajor márka vezetősége szerint ez minden eddiginél nagyobb testreszabhatóságot eredményez, ráadásul olyan funkciók megvásárlását is lehetővé teszi, ami az autó megvételekor még nem volt elérhető.

Mindezek mellett a BMW bejelentette azt is, hogy az újabb modelleknél az Apple CarPlay funkció is előfizetéshez lesz kötve, amit bármikor meg lehet majd újítani az autónk operációs rendszerébe épített Store menüpont alatt.