Utólag beszerelhető digitális műszeregységet kínál a Lotus az Exige és Elise modellekhez

Bár alapvetően analóg műszerezettséggel készültek el anno a Lotus Exige és Elise modellek, most a gyártó egy olyan megoldással állt elő, amivel pillanatok alatt digitális lesz az óracsoport. És ez csak a műszer tudásának egyik része!

Manapság már megszokott, hogy az autók digitális és testre szabható műszeregységgel kerülnek a szalonokba, de a 2008-ban bemutatott Lotus Elise és Exige modelleknél még nem létezett ez a lehetőség. Szerencsére most a gyáriaknak köszönhetően hamar orvosolható a probléma.

Piacra dobtak ugyanis egy olyan eszközt, mely pillanatok alatt az eredeti műszerek helyére csatlakoztatható és teljesen digitális. Mindezek mellett külön kiemelendő, hogy nem csak a szokásos adatokat mutatja a Lotus megoldása, hanem a beépített GPS jeladónak köszönhetően saját navigációs rendszerrel rendelkezik, sőt kimondottan hasznos funkciókkal bír azok számára is, akik szeretik pályanapon is használni a sportkocsijukat.

A műszer tárhelyére ugyanis több mint 4000 versenypálya adatait töltötték fel, melyek közelébe érve a rendszer automatikusan felajánlja, hogy a navigáció egészen a start vonalig vezet minket. Ha ezzel megvagyunk akkor beindul az időmérő és az elemző funkció, mely a gyors körök közben végig figyeli a mozgásunkat, aminek adatai a verseny után számítógépre töltve elemezhetők tovább.

További érdekesség, hogy az egységhez különböző akciókamerákat is lehet csatlakoztatni, így azok képét akár menet közben is lehet ellenőrizni. A csomag 1470 angol fontért, azaz több mint félmillió forintért szerezhető be Angliában.