Utcán is használható a Radical új versenygépe

A kimondottan versenyautókat gyártó Radical egy olyan modellel rukkolt elő, ami akár utcán is használható. Nem praktikus, de rengeteg élményt tartogat a Rapture.

A versenyautókat gyártó Radical felismerte az utcai járgányokban rejlő lehetőségeket és piacra dobott egy hétköznapi körülmények között is használható járgányt. Félreértés ne essék, a Rapture még mindig egy ízig-vérig versenyautó, csupán ha akarod, közútra is merészkedhetsz vele.

A bukócsövezés FIA szabvány szerint készült, a könnyű építésű karosszéria pedig minden porcikájában a leszorítóerő kialakítására lett megalkotva. Hátul méretes szárny biztosítja a hátsó kerekek útra tapasztását nagy sebességnél. Csomagtartó nincs, versenykormány és áramtalanító kapcsoló viszont van.

A szerkezet mindösszesen 750 kilogrammot nyom, melyet eszméletlenül lendületesen mozgat a Ford eredetű 2,3 literes és 350 lóerős motor. Egészen pontosan 3 másodperc elég neki, hogy elérje a 100-as tempót, innen pedig még 5 másodperc és máris 160-al repesztünk. A végsebesség 266 kilométer óránként, ám a Radical továbbra sem a hosszú egyenesekben, hanem inkább a trükkös kanyarokban érzi jól magát.