Utcai versenyautót fejleszt a Mini

Minden eddiginél erősebb és sportosabb John Cooper Works variánssal készül a Mini. Limitált példányszámban lesz majd kapható a GP kivitel.

A Mini egy a John Cooper Works családot tovább erősítő kivitelt fejleszt. Lényegében a 2017-ben bemutatott JCW GP koncepció széria változatáról van szó.

Egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy valamivel 300 lóerő fölötti teljesítménnyel lesz majd kapható, de csak 3000 példányt értékesítenek belőle 2020-ban. Ezzel a JCW GP lesz minden idők legerősebb és leggyorsabb Minije. A gyáriak elmondása szerint konkurenciájának a Ford Focus RS vagy a Honda Civic Type-R lesz tekinthető.

Nem csak teljesítményében, hanem a megjelenésében is erősebb lesz, mint a mostani ismert John Cooper Works kivitelek, hátul például egy igen méretes GP feliratos hátsó szárny határozza meg az összképet, a lökhárítók pedig az autóversenyzés világára tesznek majd kiutalásokat.

Az összképhez hozzá tartozik, hogy a Mini 2012-ben egyszer már elsütötte a GP megnevezést, az akkori generáció pedig egészen elképesztő 8 perc és 23 másodperc alatt teljesítette a Nordschleife kört. Mit várnak az új verziótól? A BMW szerint a 8 perc alatti idő semmiképpen sem elképzelhetetlen.