Űrhajó szintű autózást igér Elon Musk az új Roadster kapcsán

Már tanulmányként is hihetetlen az új Tesla Roadster tudása, ám a kész változat még ennél is komolyabb lesz Elon Musk szerint. Lebegni is képes lesz, a 100-as tempót pedig szinte azonnal veszi majd fel.

Minden idők legnagyobb dobása lesz a Tesla Roadster, már akkor is, ha az Elon Musk által belengetett tulajdonságok fele tényleg igaz lesz. Az amerikai zsenit ismerve viszont simán benne van az is a pakliban, hogy minden szó, ami elhangzott a valóságot írja le, és az új Roadster tényleg az utak űrhajója lesz.

Eddig annyit lehet tudni, hogy a tanulmány változat 1,9 másodperc alatt éri el a 100 kilométeres óránkénti tempót, a végsebessége pedig valamivel 400 km/h fölött van. Musk most erre kontrázott rá azzal, hogy a végleges változat még ennél is többet tud majd felmutatni. Ha ez igaz, akkor az azt jelenti, hogy álló helyzetből körülbelül egy szempillantásnyi idő alatt éri el a 100-as tempót, a végsebességével pedig akár a Bugatti-Koenigsegg-Hennessey sebesség háborúba is bele lehet majd szólni.

Mindezek mellett megerősítést nyert, hogy lesz egy „SpaceX edíció” is, mely az intelligens rakéta sűrített levegős fúvókáit is megkapja majd. Ez segít majd gyorsításkor és fékezéskor is, illetve egy program segítségével lehet majd lebegtetni is az út felett a Roadstert.