‘Újratervezés’ – magyar kisfilm egy német filmfesztiválon

MyGuideA film az elmúlt évben közönségdíjas lett a Friss Hús Fesztiválon, elnyerte a Filmkritikusok díját is, valamint számos külföldi filmfesztiválon aratott sikert – szöulban, indianapolisi és a montreali filmfesztiválokon is sikerült több díjat bezsebelnie.

Tóth Barnabás, a film alkotója így nyilatkozott a filmről: „az egyik idősebb rokon házaspárnál figyeltem fel a filmben megfogalmazott jelenetsorra. Az autóban utazó korosabb férfira és nőre, akik egymás agyára mennek, de ha egyikükkel történne valami, kimondhatatlanul hiányoznának a másiknak. Amikor a dialógot írtam, az ő szavaikra emlékeztem vissza. Talán ezért is mondják a filmre, hogy életszerű.”

A kisfilm ezúttal a berlini Interfilm Fesztiválon, azon belül az autós témájú kisfilmek kategóriában versenyez a nézők szavazatiért.

Az filmre ezen a linken lehetsz szavazni:
https://www.carshorts.com/nominees/ujratervezes-my-guide/
A film 2014. november 9-ig lesz elérhető, utána ismét eltávolítják az internetről.

A berlini Interfilm fesztivál speciális, Carshorts elnevezésű programjában bármely olyan film indulhatott, amelynek köze van az autókhoz. A feltétel csupán az volt, hogy a film ne legyen 12 percnél hosszabb és ne legyen 5 évnél régebbi.