Újra Schumacher a Forma 1-es pályán!

Hivatalosan is lehetőséget kap Michael Schumacher fia, hogy éles körülmények között bizonyítson a Forma 1 mezőnyében. Mick a következő hétvégén mehet pályára az első szabadedzésen az Eifel nagydíj keretein belül.

Mick Schumacher életétől nem áll távol a Forma 1 világa, hiszen édesapja a sport egyik legendás alakja, ráadásul ő maga is próbált már korábbi világbajnoki modelleket. Arra viszont eddig még nem volt példa, hogy hivatalos nagydíjon modern F1-es gép volánja mögé pattanjon. Egészen idáig!

Az Alfa Romeo versenyistálló ugyanis bejelentette, hogy a jövő hétvégi Eifel nagydíjon a Nürburgringen a pénteki szabadedzésen megkapja a lehetőséget az ifjú német, hogy pályára léphessen. Vele együtt egy másik Ferrari utánpótlás-akadémia növendék is debütál a száguldó cirkusz világában, Callum Ilott ugyanis a Haas volánja mögé ülhet be ugyan ezen az edzésen.

Mick Schumacher jelenleg a Forma 2 ligában tevékenykedik, nem is akárhogyan. A német srác eddig két futamgyőzelmet szerzett és tízszer állt dobogón, ami azt jelenti, hogy a maga 191 pontjával vezeti az összetett pontversenyt.

A kis Schumacher nem titkolja, hogy az F1 szériában képzeli el a jövőjét, a céljai között pedig olyanok szerepelnek, mint például Hamilton rekordjainak megdöntése. Miért? Mert az édesapja arra tanította, hogy a „rekordok azért vannak, hogy megdöntsék őket”. Hajrá, sok sikert és kitartást kívánunk hozzá!