Újra gyártja az Aston Martin a legendás DB5-öt, ráadásul James Bond kivitelben

Az Aston Martin még tavaly év végén jelentette be, hogy néhány példány erejéig legyártják a James Bond Goldfinger legendás DB5-ösét. A projekt megkezdődött, itt vannak a részletek.

Az Aston Martin világától nem áll messze a dicső múlt felidézése, a legújabb akciójuk ráadásul egyben a leghíresebb James Bond filmnek, a Goldfingernek is emléket állít. 28 példány erejéig ugyanis legyártják az abban látható DB5-öst, ráadásul az angol ügynök által használt funkciókról sem feledkeznek el.

Bizony, olyan extrákról van szó, mint a kocsi mögé füstöt nyomó szerkezet, vagy éppen az útra olajat locsoló alkalmatosság. Még a gépfegyver is beépítésre került, ám ez utóbbi természetesen nem igazi, csak egy élethű imitáció. A gyártó nem győzi hangoztatni, hogy egy gyűjtői műtárgyat alkotnak meg, ami a közúti forgalomban érthető módon nem vehet részt.

Ennek ellenére egy példányért 3,2 millió eurót kérnek el, ám csak 25 darabot fognak kiárulni. Egy-egy marad az Aston Martinnál és a filmes EON Production-nál, az utolsónak pedig egy jótékonysági árverésen keresnek majd gazdát.