Újra gyártásba kerül a DeLorean

Nem tévedés, hamarosan eredeti specifikációja szerint kerülhet újra gyártásba a Vissza a jövőbe trilógia legendás autója, a DeLorean DMC-12.

Az Egyesült Államokban egy törvénymódosításnak köszönhetően újra gyártásba kerülhet a Vissza a jövőbe filmekben legendává vált DeLorean DMC-12. A kisszériás típusoknak ugyanis nem minden esetben kell teljesítenie a nagy sorozatban gyártott autókra hozott szabályokat, így eredeti specifikációja szerint épülhet meg az 1982-es sportkocsi.

A gyártó a DeLorean Motor Company lesz, amely a nevén kívül nem egyezik meg azzal a céggel, amely a nyolcvanas években az eredeti autókat készítette, majd csődbe ment. A társaságot 1995-ben egy brit vállalkozó, Stephen Wynne alapította azzal a céllal, hogy alkatrész-utánpótlást biztosítson a fennmaradt és felújításra szánt járművek számára.

Most ebből az alkatrész-állományból kezdenék el az új autók gyártását, a cég vezetője szerint a raktárkészletből akár 300 autót is össze lehetne állítani, az elsővel 2017-re készülnének el. Nem szól a hír azonban arról, hogy milyen motor kerülne az új modellbe, az eredetit ugyanis a Renault-tól származó V6-ossal szerelték.

Az előzetes becslések szerint egy új DeLorean DMC-12 ára a 100 ezer dollárt is megközelítené, ami nagyjából a kétszerese annak, amennyiért a jó állapotban lévő használt példányokat hirdetik. A Vissza a jövőbe rajongói közül azonban alighanem sokaknak megéri az összeget egy vadonatúj DeLorean birtoklása.