Ujjlenyomatos lett a Porsche, ráadásul kimondottan drágán

A Porsche bemutatta a legújabb eszközét, mellyel egyediséget kínálnak a tehetős vásárlóknak. Ha nem elég az egyedi szín, most már az ujjlenyomatodat is rátetetheted a csomagtér fedelére.

A nagy értékű autókat forgalmazó gyártók érthető módon egyre nagyobb személyre szabhatóságra törekednek. Aki vagyonokat áldoz egy járgányra, az nem szeretné, hogy tömegesen legyen még olyan autó az utakon, mint az övé. Ezért is lehet, hogy hivatalosan nincs két ugyanúgy felszerelt Rolls-Royce modell az utakon, most pedig a Porsche is nagyon erre törekszik.

A németek az egyedi színek keverése mellett ugyanis elkezdtek egyedi mintákat elhelyezni az autókon, ennek keretén belül pedig akár a tulajdonos ujjlenyomatát is fel tudják festeni a csomagtér fedelére. Ehhez egy újonnan kifejlesztett, robotkarral is rendelkező nyomtatóra van csak szükség, na meg persze a megrendelő beszkennelt ujjlenyomatára.

A mintát az elemre még leszerelt állapotban viszik fel lézeres pontossággal és cseppmentesen, majd polírozás után szerelik azt fel magára az autóra. Az ujjlenyomat elhelyezés egyelőre csak a 911-esek esetében érhető el, de nemsokára bármelyik Porsche megkaphatja az eddigi legszemélyesebb díszítő mintázatot, potom 2,5 millió forint felár ellenében.