Újabb szintre érhet a BMW és a Jaguar együttműködése

Úgy néz ki, hogy egy újabb autóipari szövetség van kilátásban. A BMW és a Jaguar ugyanis elkezdte a tárgyalásokat a hosszútávú együttműködésről, melynek keretében BMW motorok kerülhetnének a vadmacskás márka autóiba.

A Jaguar és a BMW között alakulhat ki a legújabb nagy szövetség az autózás világában, legalábbis az eddig kiszivárgott pletykák alapján. Az Autocar portál ugyanis tudomást szerzett róla, hogy az eddig megszületett elektromos szövetség mellett megkezdődtek a tárgyalások az újabb szintről, melynek célja, hogy az elektromos hajtásláncok mellett a belsőégésű motorokat is közösen fejlessze a két márka.

Ha ez is aláíródik, akkor a Jaguar használhatja a BMW jelenlegi és a jövőben piacra kerülő motorjait. Ez mindkét félnek előnyös lehet, hiszen a Jaguarnak nem kell annyit költenie a fejlesztésekre, a BMW pedig újabb piacot nyer a motorjai számára.

Azt még nem lehet tudni, hogy mikor születik meg a végleges döntés, de abból lehet következtetni, hogy a júniusban bejelentett elektromos hajtás fejlesztési megállapodást is több hónapig tartó tárgyalás sorozat előzte meg.