Újabb részletek érkeztek az Octavia következő generációjáról

A Skoda jövő hónapban leplezi le az új Octavia generációt, az információk szivárogtatása viszont már most elkezdődött.

A Skoda még november folyamán bemutatja az új Octavia generációt, ám az információ csepegtetés már most elkezdődött. Első körben a méretekről és a motorpalettáról esett pár szó.

Ahogy számítani lehetett rá, valamelyest nagyobb az új generáció, mint az elődje. A lépcsőshátú egészen pontosan 4689 mm hosszú és 1829 mm széles, azaz a jelenlegi kifutó Octaviánál 19, illetve 15 milliméterrel több autót kapnak a vásárlók. A kombi esetében már 22 mm-es hosszúság növekedéssel számolhatunk. A 2686 mm-es tengelytávolságnak köszönhetően ráadásul a hátsó utasok 78 mm-el több lábteret kapnak, azaz minden eddiginél fejedelmibb dolga lesz az Octavia utasainak. A csomagtér is nagyobb mind a két esetben, egészen pontosan 600, illetve 640 literes pakolhatóságot ígérnek a gyáriak.

A motorpaletta egy az egyben a Golf kínálatából lett átemelve, azaz a benzines belépő szintet az 1 literes háromhengeres TSI jelenti 110 lóerővel, de kérhető az 1,5 literes és a 2 literes egység is 150 és 190 lóerős teljesítménnyel. A dízel kínálatot a 2 literes TDI EVO adja ki 115, 150 és 200 lovas kivitelben.