Újabb részletek az új Suzukiról

Folyamatosan adagolja az új Baleno információit a Suzuki, nem sokkal a premier előtt a motorkínálatról árult el részleteket és két újabb képet is közzétett a gyártó.

Baleno néven mutatja be új modelljét a Suzuki, az ötajtós, ferdehátú újdonság négy méter körüli hosszával a Swiftnél valamivel nagyobb és tágasabb kisautó lesz. A korábbi iK-2 Concept szériagyártású változatáról van szó, amely a tanulmányautóhoz képest hagyományosabb fényszórókat, visszapillantó tükröket és kilincseket, valamint kisebb kerekeket kapott, de jellegzetes alapformáját megőrizte.

Most azt is elárulta a Suzuki, hogy milyen motorokkal érkezik a Baleno, ráadásul mind a kettő igazi újdonság lesz a japán márkánál. Az egyik egy ezer köbcentis, közvetlen befecskendezéses, turbófeltöltésű benzines erőforrás lesz Boosterjet néven, a másik motor pedig a Smart Hybrid Vehicle by Suzuki (SHVS) elnevezésű rendszerrel érkezik. Az utóbbi rendszer a fékezéskor felszabaduló mozgási energiát használja fel a motor újraindítására, a gyorsítás segítésre, valamint a fedélzeti fogyasztók energiaellátására. Az új Baleno premierjét szeptember 15-én tartják a Frankfurti Autószalonon.