Újabb crossover a Nissantól

Még egy crossover modellt mutatott be a Nissan: az új Kicks méretével a Juke és a Qashqai között helyezkedik el, de európai forgalmazásáról egyelőre nem esett szó.

A crossoverek tették ismét népszerűvé a Nissant, és a japán márka most egy újabb ilyen modellel állt elő. A Kicks már 2014-ben bemutatkozott tanulmányautóként, most pedig megjelentek az első képek a sorozatgyártásra készen álló autóról.

A gyártó egyelőre csak a méreteit árulta el: 4,3 méter hosszú, 1,76 méter széles és 1,59 méter magas, a tengelytávja 2,61 méteres, ami azt jelenti, hogy éppen a Juke és a Qashqai között helyezkedik el. Formája nem olyan radikális, mint a Juke megjelenése, de egyértelműen fiatalosabb, mint a Qashqai külseje. F

elszereltségében akár bőrkárpit, 7 colos érintőképernyős navigáció, 360 fokos képet adó kamerarendszer és gyalogosfelismerő is lehet, a műszeregység egy részét is színes képernyő helyettesíti, amelyet a kormánykerékről lehet kezelni.

A Kicks premierjét az idei riói olimpián tartják, a gyártása Mexikóban és Brazíliában folyik majd, és egyelőre csak Közép- és Dél-Amerikában tervezik forgalmazni. A Nissan azonban azt mondja, hogy 80 piacon lesz kapható a modell, így elképzelhető, hogy később eljut a világnak erre a tájára is.