Új üzemmódokat mutatott be a Tesla

Ismét frissítette a rendszereit a Tesla, aminek köszönhetően további funkciókkal bővült az autó tudása. Bemutatkozott a Dog Mode és a Sentry Mode.

Már megszokhattuk, hogy a Tesla frissítések mindig hoznak valami újdonságot. Van, hogy haszontalan, de vicces funkciók jönnek, máskor azonban kimondottan hasznos dolgokkal lepik meg a tulajdonosokat. Most az utóbbi eset áll fenn.

Bemutatkozott ugyanis a Dog Mode, melyet aktiválva az autó a légkondit bekapcsolva tartja lezárt állapotban is, ezzel megelőzve, hogy a kocsiban hagyott kutyáknak baja legyen a hirtelen felszökő melegben. A légkondi mellett a képernyőre is kiírja a rendszer, hogy ebben az esetben nem kell betörni az ablakokat, a négylábúaknak semmi baja nem lesz a hűtés miatt.

A másik újítás a Sentry mode, mely leginkább az új amerikai rendőrautókból lehet ismerős. Ezt bekapcsolva a radar észleli, ha valaki hátulról megközelíti az autót és figyelmezteti a benne ülőket üzenet és kamera kép formájában. A Sentry a hagyományos riasztót is tovább fejleszti, ugyanis a parkolóban hagyott autóra is érvényes a kamerás megoldás, azaz ha valaki megközelíti, akkor azt rögzíti egy USB-s tárhelyre, behatolás esetén pedig a riasztó mellett a rádió is megszólal a lehető legmagasabb hangerőn.