Új szegmensbe akar betörni a Ferrari, egyelőre nem árulják el hova

A Ferrari marketingigazgatója árulta el, hogy új szegmenseket céloz meg a gyártó még ebben az évben. Ennek az új irányzatnak az első modellje volt az SF90 Stradale.

A Ferrari vezetősége az új szegmensek meghódításában látja a jövőt. Legalábbis erre enged következtetni Enrico Galliera, a márka marketingigazgatójának a megszólalása.

„Amit jelenleg csinálunk, az leginkább úgy írható le, hogy megpróbálunk kevésbé kikövetkeztethető lépéseket tenni, ezzel új alapokra helyezve a márka jövőjét. Itt van például az SF90 Stradale, amelyhez eddig fogható nem volt még eddig a kínálatunkba. Új autó, új technológia és teljesen új szegmens, amit mi csak „széleskörű szupersportkocsinak” hívunk. Nem egy LaFerrari, de ugyan azt az értékrendet képviseli, csak éppen egy szélesebb célközönség számára”- árulta el Enrico, majd egyből hozzá tette, hogy nem csak ez az újdonság kerül piacra idén. Érkezik még például a 812 Superfast Spider, mint nyitható tetős szupergép, illetve lesz még egy újabb szegmensre betörés, amiről eddig nem árultak el részleteket a gyáriak.

Ez utóbbi sokak szerint a „megfizethető” árú kategória lesz, ezzel követve a McLaren által elindított trendeket.