Új megrendelőket keres az Italdesign

Túlságosan ki van szolgáltatva fő megbízójának, a Volkswagennek az Italdesign tervezőiroda, ezért új partnereket szeretnének találni a jövőben. Mondjuk olyanokat, mint az Apple és a Tesla.

Mintegy 90 százalékos visszaesést könyvelhetett el 2010-ben az Italdesign, ami annak volt betudható, hogy alaposan megcsappantak a válság által sújtott fő megrendelője, a Volkswagen csoport megbízásai. A cég szeretne minél több lábon állni a jövőben, ezért új ügyfeleket keresnek maguknak – mondta az Automotive News-nak adott interjújában a cég vezetője, Jeorg Astalosch. Olyan cégekkel szeretnének együttműködni a jövőben, mint az Apple és a Tesla – bár ez nem kifejezetten azt jelenti, hogy a két tech-óriás  kegyeit keresnék, hanem azt, hogy olyan induló vállalkozásokat szeretnének találni, amelyek olyan fényes jövő előtt állhatnak, mint az említett kettő.
A cég legutóbbi nagy durranása az idén márciusban bemutatott GTZero Concept névre keresztelt tanulmányautó volt, amely nem csak a nézők,hanem az iparági szakemberek figyelmét is felkeltette.
Galériánkban a teljesség igénye nélkül a cég népszerű és látványos alkotásait mutatjuk be a hetvenes évektől napjainkig. Érdemes végiglapozni!