Úgy néz ki, jó darabig megtartja még a Jeep a Cherokee elnevezést

Az elmúlt hetekben a cseroki indián nemzettség vezetője sértőnek nevezte azt, hogy a Jeep a Cherokee elnevezést használja két modelljénél is. Akkor a márka vezetője azt ígérte, hogy alaposan kivizsgálja az ügyet, most viszont úgy tűnik, jó darabig maradhat még a palettán a megszokott név.

Ahogy arról pár hete mi is beszámoltunk, Amerikában a cseroki indiánok jelenlegi vezetője, Chuck Hoskin hivatalosan felkérte a Jeep vezetőit arra, hogy változtassák meg a közkedvelt Grand Cherokee modell elnevezését, mert az sértő a népére nézve. Akkor az ügyre úgy reagált Carlos Tavares, a Stellantis elnöke, hogy mindenre nyitottak, miután alaposan kivizsgálták az ügyet.

„A járműveink elnevezését gondosan választottuk ki és ápoltuk azt az elmúlt évek folyamán, hogy azzal is tisztelegünk az indián nemzettségek nemessége, bátorsága és büszkesége előtt. Ezt szem előtt tartva, minden eddiginél jobban elkötelezettek vagyunk arra, hogy tiszteletteljes és nyílt párbeszédet folytassunk Chuck Hoskin Jr.-al, a cseroki nemzettség vezetőjével”- hangzott a Stellantis közleménye.

Na de milyen előrelépés történt azóta? Hivatalosan még nem tudni semmit a tárgyalások eredményéről, ám egyre több olyan jel bukkan fel, miszerint mostanság semmiképpen nem lesznek változtatások. Először is, idő közben elrajtolt Amerikában a Grand Cherokee L, mely a már ismert modell 5,2 méteresre nyújtott változata, illetve gyári informátorok által megerősítést nyert, hogy pár hónapon belül érkezik a Cherokee következő generációja is, a már megszokott elnevezéssel.

Persze, messzemenő következtetéseket egyelőre még nehéz levonni, tulajdonképpen arra senki sem számíthatott, hogy a Jeep azonnal lepattintja a megjelölést az autóiról, az viszont biztos, hogy a most érkező modellek még sokáig ott lesznek a kínálatban, arra meg kevés az esély, hogy modellciklus közben valamikor egyszer csak nevet váltanak a gyáriak.