Ittas rollerezés miatt ugrott több mint 250 jogosítvány Németországban

Németországban az elektromos roller is járműnek számít, így ittas állapotban tilos vezetni. Ezt hagyta figyelmen kívül több száz ember, akiknek azonnal ugrott a jogosítványa.

Míg a legtöbb országban bárki hajthat elektromos rollert (sajnos szabályozás nélkül szinte bárhol), a németeknél sokkal nagyobb szigor van. Itt az e-scooter is normál motoros járműnek számít, és mint ilyen, szigorúan tilos alkoholos befolyásoltság alatt közlekedni vele.

Ennek sokan nem voltak tudatában, akik az Oktoberfest rendezvényen akartak sörözés után ezzel a módszerrel haza jutni, viszont a rendőrség érthető okok miatt nagyon ráment az ellenőrzésre.

A két napos razzián összesen 414 szabálysértést rögzítettek a rend éber őrei, ráadásul 254 esetben azonnal bevonták az érintett személy jogosítványát is. Természetesen ezen szabály alól az sem mentesít, ha valaki nem német állampolgár, így a büntetettek között rengeteg külföldi is van, akik ha egy kicsit jobban utána mennek a helyi szabályoknak, most a papírjaikkal és sok száz euróval gazdagabban térhettek volna haza a mulatozásból.