Type-R kivitelt kaphat a Honda kis elektromos városjárója

Amióta a Honda bemutatta a kis „e” elektromos városi járgányt egy kérdés foglalkoztatja a rajongókat: beleférhet-e a Tpye-R klubba? Most egy gyári képviselő válaszolt erre.

A Honda tavaly mutatta be a kis elektromos városjáróját, mely stílusosan csak „e” néven kerül a szalonokba. A 134, illetve 152 lóerős teljesítménnyel kérhető minijárgány hátsókerék meghajtással és független felfüggesztéssel készül, ami egyben azt is jelenti, hogy nem az unalmas elektromosok táborát bővíti majd. Pontosan ezért merült fel sokakban a kérdés, hogy vajon ennél is sportosabb Type-R változat is készül majd belőle. Válasz nem volt, egészen idáig.

Most viszont Kohei Itomi, az „e” projekt vezetője a Top Gear magazin kérdésére adott igencsak sejtelmes választ. „Ez a platform minden tekintetben többre képes, mi pedig annyira szeretjük a Type-R életérzést, hogy szinte minden autónkat erre a szintre emelnénk. Viszont nem az számít, hogy mi a mi vágyunk, hanem hogy a vásárlók mit szeretnének”- hangzott a kijelentés.

Ez egyértelműen azt jelenti, hogy ha van rá igény, akkor lesz fickósabb változat. És hát nagyon úgy tűnik, hogy igény, az bőven van…..