Tuti jó reklámok

Tuti jó reklámok

Több ízben számoltunk már be a legekről, hiszen volt már szó a legnépszerűbb filmes járgányokról, a meseautókról, a legjobb autós zenékről és a legmenőbb autóalkotásokról. Most a külföldi autós reklámokból gyűjtöttünk össze néhány gyöngyszemet.

Toyota – GT86: The Real Deal (2012)

Az alábbi reklámfilmet a brit médiahatóság betiltotta, mert úgy ítélte meg, hogy az felelőtlen és veszélyes vezetésre biztat. Mi speciel nem gondoljuk, hogy a Toyota GT86-os animációs filmje rossz húzást lett volna a márkától, de persze nem mindenki gondolkodik ugyanígy.

Mercedes-Benz – Oh Lord, won’t you buy me a Mercedes-Benz (1995)

Janis Joplin 60-as években énekelt dalát használta fel kreatívan az autógyártó, és készített egy mai napig szórakoztató videót. A teljes dal, amelyben arra kéri Joplin Istent, hogy vegyen neki egy Mercedest, itt meghallgatható.

Honda – The Cog (2003)

A Honda filmje nem csak a járműgyártás iránt érdeklődőket köti le, hiszen mindenki számára egyaránt szórakoztató. Az autó alkatrészeit dominóként bemutató kisfilm közel 350 millió forintos költségvetésből készült és rengeteg elismerést bezsebelt.

Nissan – Built to Thrill (2012)

A Nissan 2012-ben a Juke újrapozícionálása mellett döntött, amivel az volt a célja, hogy autóját a sportosabb, fiatalosabb közönség számára is vonzóvá tegye. A szuper élő felvételeket Dél-Afrikában forgatták.

Shell – Around the World in 1m50s (2007)

A Shell ezzel a 2 perces videóval ünnepelte a 60 éves Ferrarival közös munkát. A világszerte cikázó, különböző korszakok autóiról szóló reklámfilm közel 700 millió forintba került.

Volvo Trucks – The Epic Split (2013)

Klasszik Jean-Claude Van Damme! Ennyi röviden összefoglalva a Volvo méltón elhíresült reklámfilmje, amellyel a Dynamic Steering futóműrendszer stabilitását akarták szemléltetni. Hát sikerült. A szpotot Spanyolországban vették fel egy lezárt kifutópályán, ahol Jean-Claude-ot csak egy biztosítókötéllel rögzítették. A filmkészítés részleteit itt megnézheted.

Honda – Illusion (2013)

Az alábbi szuper reklámban minden illúzió, kivéve persze a Honda. Az optikai csalásokon alapuló szpot grafikáját street art művészek tervezték. A reklámfilm forgatás részleteit itt láthatod.

Peugeot – Bhangra Knights (2006)

Az Indiában játszódó kisfilm lényege, hogy egy helyi srác mindaddig alakíja autóját (akár falnak hajt vele, vagy ráültet egy elefántot), míg egy Peugeot 206-ra hasonlító autó nem válik belőle. A szpot végén hallható zene egyébként a 2006-os év nagy slágere volt.

Volkswagen – The Force (2012)

A Volkswagen kölyök Darth Vaderes reklámja nem csak a Csillagok háborúja rajongók között örvendett nagy népszerűségnek, ez lett a 2012-es SuperBowl döntő legnézettebb reklámja is.

 

Forrás: autocar.co.uk