Turbós benzinmotort kapott a Suzuki Vitara

Vitara S néven mutatkozott be a Suzuki kompakt szabadidő-autójának legújabb változata, az esztergomi gyártású modellnek pedig új lendületet adhat a turbós benzinmotor.

Az esztergomi üzemben gyártott Suzuki Vitara kínálata újabb motorral bővült. Az 1,6 literes, 120 lóerős szívómotor és a hasonló teljesítményű turbódízel mellé a Suzuki most először kínál turbós benzinmotort az európai piacon. Az 1.4 Boosterjet névre keresztelt motor 140 lóerős teljesítményét 5500-as fordulatszámon adja le, a legnagyobb nyomatéka pedig 220 Nm, amely már 1500-as fordulatszámon elérhető. A Vitara S ezzel 9,5 másodperc alatt gyorsul nulláról százra, 200 km/óra a végsebessége és 5,2 l/100 km a szabvány szerinti átlagfogyasztása.

Kívülről is egyszerűen felismerhető a Vitara legújabb változata, az S kivitel ugyanis a korábbi tanulmányautón látott, függőleges osztású hűtőmaszkot kapja. A fényszórók vörös betétesek, a könnyűfém kerekek feketék, a visszapillantó tükrök háza pedig ezüstszínű, míg az utastérben perforált bőrrel borított kormánykereket, fémpedálokat és piros betéteket találunk.

Az 1.4 Boosterjet motoros kivitel 500 ezer forinttal drágább az 1,6 literesnél, 6 210 000 Ft a listaára, csak közepes felszereltséggel érhető el, és hozzá 600 ezerért összkerékhajtás, további 400 ezerért pedig hatfokozatú automata sebességváltó választható. Szintén újdonság a Suzuki kínálatában a hatfokozatú, duplakuplungos automatizált váltó, amely 600 ezer forintért érhető el a Vitara 1,6 literes dízelmotorral és összkerékhajtással szerelt kiviteléhez.