Turbómotort kap a Porsche 911

Persze már eddig is elérhető volt Turbo kivitelben a Porsche 911, de mostantól még az alapmodellek is turbófeltöltésű boxermotort kapnak.

Hamarosan bemutatkozik a Porsche 911 aktuális generációjának modellfrissített változata, a ráncfelvarrás legnagyobb újdonsága pedig az új motorok megjelenése lesz. A hírek szerint még az alapmodellek is turbófeltöltésű erőforrásokat kapnak, persze a rajongók megnyugtatására elmondhatjuk, hogy megmaradnak a hathengeres, boxer hengerelrendezésű motornál.

Az új, háromezer köbcentis erőforrás a 911 Carrera modellekben 370 lóerőre, a Carrera S-ben pedig 420 lóerőre lesz képes, ami azt jelenti, hogy mind a két modell teljesítménye húsz lóerővel nőtt. A legnagyobb nyomaték 500 Nm lesz, a Carrera S végsebessége pedig eléri a 304 km/órát. Az új motorok megjelenésének oka a fogyasztás csökkenése, a két erőforrás szabvány szerinti átlaga ugyanis 7,5 liter száz kilométeren, 1,2 literrel kevesebb, mint korábban. (Képünkön még a ráncfelvarrás előtti 911 Carrera S látható.)