Tovább késik a Mercedes szupersportkocsija

Bár a megrendeléseket már egy ideje felvették az AMG-Mercedes szupergépére, most Tobias Moers bejelentette, hogy csaknem két évet késik a Project One.

Gyakorlatilag két éve jelentette be az AMG-Mercedes, hogy a 2015-ös F1-es versenyautó motorját felhasználva új szupersportkocsit csinálnak összesen 275 példány erejéig. Ez az 1050 lóerős Project One, melynek lassan már a vásárlókhoz kiszállítását kéne bonyolítani, az igazat megvallva viszont közel sem tartanak még ott a gyáriak.

Tobias Moers ugyanis bejelentette, hogy még két évre szükségük van, mire elkészülnek vele. A legnagyobb problémát jelenleg az autó lényegi része, azaz a motor jelenti. Nem a beépítésével van baj (bár ez sem egy egyszerű művelet), hanem azzal, hogy két éve még teljesen más módszerrel mérték a károsanyag-kibocsátást. A jóval szigorúbb WLTP szabvány bevezetésével azonban már közel sem teljesít jól a Project-One 1,6 literes V6-os motorja. Érthető, hiszen nem utcai körülményekre tervezték anno, ráadásul az 1000 lóerő fölötti teljesítmény is sokat követel.

A teljesítmény csökkentés azonban szóba sem jött a Mercedes mérnökeinél, inkább tovább fejlesztik és finomítják a szerkezetet. Ehhez pedig idő kell…