Tovább él a régi Peugeot 308-as

A világ egyes tájain nem a legújabb, Év autója-díjat nyert 308-ast kínálja a Peugeot, hanem az eggyel korábbi generációt, amelyet ráncfelvarrással tettek frissebbé.

Dél-Amerikában még mindig az előző generációs, 2007-ben bemutatott 308-ast kínálja az alsó-középkategóriában a Peugeot az európai piacon 2013-ban bemutatott és Év autója-díjat is elnyert újdonság helyett. A korábbi modellt most a francia márka legutóbbi stílusirányzata szerint újította fel a gyártó.

A karosszéria nagy része változatlan maradt, de az új fényszórókkal, hűtőmaszkkal és lökhárítóval a legújabb 208, 308 és 508 modellekre hasonlít a régi 308-as. A hátulján a lámpák és a lökhárító jelentik az újdonságot, míg az utastérben a középkonzolra a Peugeot legújabb infotainment rendszerének érintőképernyője került.

A motorkínálat a dél-amerikai piac elvárásai szerint olyan motorokat tartalmaz, amelyek benzinnel és etanollal egyaránt üzemeltethetők. Az 1,6 literes alapmodell 122 lóerős, a 2 literes négyhengeres 151 lóerőre képes, míg az 1,6 literes, turbós THP erőforrás 173 lóerős teljesítményt ad le.