Történelmi színekben versenyez a McLaren a hétvégi Monacói Nagydíjon

Igencsak különleges, Gulf dizájnos festéssel versenyez a hétvégi futamon a McLaren F1-es csapat. Az olajipari vállalt gazdag múltja előtt tisztelegnek az autóversenyzés világában.

A most hétvégén megrendezésre kerülő Monacói Nagydíj egyik érdekessége lesz, hogy a McLaren Racing csapata nem a megszokott dizájnjával, hanem egy a motorsportok szerelmesei számára kedves festéssel áll rajthoz. Bizony, Land Norris és Daniel Ricciardo autója a híres Gulf verseny színekben látható majd a futamon!

A dizájnváltás apropója, hogy tavaly júliusban a Gulf és a McLaren ismét együttműködésbe kezdett (a 60-as években korábban volt már erre példa), ami miatt a csapat ezzel a gesztussal tiszteleg a Gulf Oil több évtizedes autóversenyzés melletti elkötelezettsége előtt.

“Ez a McLaren tisztelgése a Gulf közkedvelt versenyautó dizájnja előtt. Hatalmas rajongói vagyunk a bátor és merész dizájnnak, a híres kék árnyalatnak, a mindenki által kedvelt és ismert megjelenésnek, ami kultúrájával túlmutat a versenyzés világán is”- mondta Zak Brown, a McLaren istálló igazgatója.

A jellegzetes dizájn ráadásul nem csak az autókon tűnik majd fel, hanem a teljes csapat magára veszi azt, legyen szó pilótákról vagy szerelőkről egyaránt. “Gulf és a McLaren kapcsolata 1968-ra nyúlik vissza, és az egyik legsikeresebb partnerség az autósportban. Hihetetlenül izgatottak vagyunk, hogy tiszteleghetünk ezen örökség előtt a Monacói Nagydíjon, a Forma-1-es naptár leglátványosabb és legstílusosabb eseményén”- tette hozzá Mike Jones, a Gulf Oil vezérigazgatója.