Több mint 2 millió dollárt fizettek az első új generációs Supráért

Az amerikai Barrett-Jackson aukciós cég árverezte el az első legyártott új generációs Suprát. Szupersportkocsikat megszégyenítő áron adtak túl rajta.

A Toyota Supra új generációja az év egyik legmegosztóbb modellje lett. Sokak szerint közelébe sem ér az előző legendás Supra eszmeiségének, mások viszont örülnek annak, hogy a BMW-vel közös fejlesztés lett belőle.

Akármi is a helyzet, a Barrett-Jacskon amerikai aukciós ház egyik árverése bebizonyította, hogy bizony egy különleges modellről van szó, melynek első legyártott példánya olyan áron talált gazdára, amire senki sem számított. Egészen pontosan 2,1 millió dollárt fizetett érte az új tulajdonos, aki nem más, mint a híres aukciós intézmény egyik tulajdonosa, Craig Jackson.

Miért vásárolta meg a tulajdonos ennyi pénzért az Akio Toyoda által dedikált, 20201-es VIN számmal készült (2020-ban érkezik a kereskedésekbe a modell, amiből ez az első példány) Suprát? Először is valószínűleg azért, mert lát benne potenciált, hogy egyszer még ennél is többet fog érni. Mindezek mellett egy jótékonysági aukcióról van szó, így a vételár teljes összege az American Heart Association és a Bob Woodruff alapítvány számláján landolt.