Több mint 10 ezer alkalmazottjától válik meg a Nissan

A Nissan vezetősége jelentette be, hogy sajnálatos módon több mint 10 ezer alkalmazottat kell elbocsátaniuk a vártnál jóval visszafogottabb tavalyi kereslet miatt. 

Már korábban volt szó arról, hogy a Nissan kénytelen elbocsátani jó néhány alkalmazottat pénzügyi okok miatt, ám sajnos az érintettek száma hónapról hónapra növekszik. Míg májusban 4800 emberről volt szó, most már ez a szám valamivel 10 ezer fölött jár.

Annyit lehet tudni, hogy alacsony kihasználtságú, leginkább külsős munkatársakról van szó. A Japánon kívüli gyárak, főleg az angol üzem létszámát csökkentik ezzel, valamelyest korrigálva a költségvetésben az első negyedévben csaknem 90 százalékos kereslet kiesést.

A Nissan ezen felül elhatározta, hogy a Brexit botrányok miatt nem az angol üzemben gyártja tovább az X-Trail modelleket, illetve további lépéseket tesznek az amerikai piacon tapasztalható visszafogott profit növelésére. Ez utóbbi a Nissan vezetősége szerint főleg az éveken át tartó és visszafelé elsült agresszív leárazási kampánynak köszönhető, ami miatt az amerikai vásárlók fejében olcsó márkaként íródott felül a Nissan márkanév. Drágán gyártott, ám olcsón értékesített autón viszont nem igazán van érdemi haszon.