Tíz Porsche, vagy egy Bogár? Eszméletlen drága, ám mégis különleges autó 1964-ből

Egy jó Volkswagen Bogár minden pénzt megér. És egy olyan, ami 54 éves létére csak 34 kilométert futott vajon megér 1 millió dollárt? Pedig ennyit kérnek érte!

Sokszor találkozni olyan autós hirdetéssel, amiben a tulaj valami eszméletlenül túl tudja árazni az eladni kívánt terméket. Elsőre ez is ilyen, ám ha jobban belegondolsz, azért tényleg nem egy mindennapi darabról van szó.

A szóban forgó Volkswagen Bogár ugyanis 1964-ben látta meg a napvilágot, az autót megrendelő amerikai Rudy Zvarich pedig amint megkapta a kulcsot, le is parkolt vele az egyik ismerős garázsában. Itt két évet pihent a kis Volkswagen, majd Rudy inkább átszállította a saját raktárába, ahol elfeledve töltötte el az elmúlt 54 évet. Napfényt csak pár órára látott, így a fényezése kifogástalan, a belső pedig teljesen kopásmentes. Az eredeti tükör, ablaktörlő és pár másik elem még mindig az eredeti dobozában van, így tényleg olyan érzése van az embernek, mintha gyári új lenne az autó.

Rudy 2014-ben bekövetkezett halála után az autót unokaöccse örökölte meg, aki most el szeretné adni. Azóta ugyan utazott pár kilométert még az autó egy műhelybe, ahol a folyadékokat és az elöregedett gumi alkatrészeket kicserélték, ám még mindig valószínűleg a világ legújabb régi Bogaráról van szó, így a ráakasztott árcédula sem túl baráti, egészen pontosan 1 millió dollárt, azaz akár tíz szintén új középkategóriás Porsche árát szeretné a mostani tulaj megkapni érte.