Tisztán elektromosként is elérhető lesz a következő BMW M5

Hibrid és elektromos formában is bemutatkozik a következő BMW M5 generáció, de csak 2024-ben. Három év múlva jön az alap 5-ös széria új felvonása.

A BMW üzleti terveiben szerepel, hogy 2023 folyamán befut az új 5-ös széria, mely egy évvel rá válik elérhetővé M-es kivitelben. Természetesen a gyári tuningos verzió itt is a lóerőkről fog szólni, a „recept” viszont alaposan megváltozik.

Az Autocar magazin ugyanis belsős információkra hivatkozva számolt be arról, hogy hibrid és tisztán elektromos járgányként is elérhető lesz az M5. Az előbbi esetében egy turbós V8-as benzines egységet támogatnak meg jó eséllyel két elektromotorral, ezzel összesen 750 lóerős összteljesítményt érve el.

Ennél durvább és szokatlanabb lesz a tisztán villanyos variáns, mely ugyanis már 1000 lóerős kivitelben kerülhet a szalonokba három elektromos motorral és egy 135 kWh-s akkumulátor csomaggal. Ezzel kapcsolódóan egészen elképesztő 3 másodperc alatti 100-as sprintet ígérnek a németek, a hatótáv pedig akár 700 kilométer is lehet.

Persze, 2024-ig még sok víz folyik le a Dunán, így addig változhatnak az adatok, de nem érződik földről elrugaszkodottnak az 1000 lóerő annak fényében, hogy a Tesla is nagyjából ekkora teljesítménnyel számol a szintén három elektromos egységgel felruházott extrém Model S kapcsán.