Tesla: túl drágák az autóink

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója szerint mindenképpen szükség van a későbbiekben egy megfizethető áru autóra a jövőben. Ez lehet az amerikai elektromos márka következő projektje.

Ugyan a Model 3-at a Tesla kimondottan belépő szintű modellnek szánta, viszont ez az árazásán nem igazán látszik meg. Az elektromos járgány induló ára még Amerikában, a márka legolcsóbb piacán is 37 ezer dollár, ami ugyan a kínált hatótávhoz és teljesítményhez mérten teljesen elfogadható, viszont valamivel több, mint amit egy átlag vásárló szívesen kiad egy hasonló kategóriájú újautóra mostanság. Ezen kell változtatni a cég vezetője, Elon Musk szerint.

„Számomra fontos, hogy megfizethető legyen az autó. Úgy gondolom, hogy addig nem érhetjük el a kitűzött céljainkat, míg nincs egy könnyen megvásárolható alternatíva a kínálatunkban. Ezen javítanunk kell”- mondta az amerikai fenegyerek.

Nem ez az első jel, ami arra utal, hogy a Tesla egy Model 3 alá pozícionált belépő szintű járgányon dolgozik. Az amerikai márka ugyanis még előző hónapban elindított egy dizájn vetélkedőt Kínában, melynek célja egy kisméretű elektromos megalkotása, legalább tanulmány szinten.