Tesla, már állami támogatásra is

Tovább bővült az állami támogatással megvásárolható elektromos autók listája, miután a Tesla modelleket forgalmazó Universal Leasing megegyezett az Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft-vel.

Elektromos autókra hazánkban már évek óta létezik az az állami támogatás, melynek célja a villanyos közlekedés elterjedésének elősegítése. Ennek értelmében bárki, aki 20 millió forint alatt vásárol elektromos autót, további 1,5 millió forintos támogatásban létesül. Most tovább bővült a választható autók listája, ugyanis a Tesla modelleket forgalmazó Universal Leasing és az IFKA megállapodást kötött a Model 3-ak rendszerbe felvételéről.

Ugyanis bizonyos Tesla Model 3 kivitelek eleget tesznek a feltételeknek, így semmi ok nincs arra, hogy ne támogassa az ezen modelleket vásárlókat az állam. A forgalmazó egészen pontosan a Standart Range Plus és a Long Range Launch kiviteleket nevezte meg, melyekért így most 16,8 illetve 18,5 millió forintot kell kifizetni. Bizony, a nagyobb hatótávval kínált változat alap esetben csupán 500 forinttal marad a kiírt 20 millió forintos határ alatt.