Teljesen elektromos változatot kap a Jeep Wrangler

A Jeep a hivatalos oldalán jelentette be, hogy nemsokára koncepció modellként bemutatkozik a teljesen elektromos Wrangler. Új töltőhálózat kiépítésén is dolgoznak.

A most már Stellantis alá tartozó Jeep komoly törekvéseket tesz a paletta villanyosítására. A terepes márka azonban eddig főként konnektoros hibrid szinten mozgolódott a 4xe variánsok palettába építésével, ám nemsokára jöhetnek a teljesen elektromos átiratok is.

Legalábbis erre enged következtetni, hogy a gyártó elkezdte a saját honlapján beharangozni a Wrangler teljesen elektromos hajtással felszerelt változatát, egyelőre csak koncepció szinten.

A szimplán csak Wrangler BEV Concept néven emlegetett újdonság specifikációiról nem közöltek még részleteket a gyáriak, ám az már a most látszik, hogy az elektromos hajtás mellett megmaradnak a gyáriak a megszokott külső megjelenésnél. A premier március végén várható az Easter Jeep Safari rendezvény keretein belül.

Érdekesség még, hogy a Jeep honlapján megjelent egy ígéret, miszerint megkezdődik a gyári töltőhálózat kiépítése, ráadásul a fenntartáshoz szükséges energiát napelemek segítségével állítják majd elő.