Telefonnal is nyithatók lesznek a BMW-k

A BMW és az Apple közös megegyezése után az iPhone tulajdonosok mintegy digitális kulcsként is használhatják a telefonjukat majd az újabb modelleknél.

Az Aplle a legutóbbi iPhone frissítésnél tette elérhetővé a CarKey funkciót, mely lényegében egy digitális kulcs a saját kocsinkhoz. A szoftvert egyelőre csak teszt stádiumban tették elérhetővé, viszont egy szemfüles iPhone rajongó belenézett a program kódjába, ahol rátalált a BMW csoport hivatkozásaira is.

Ez annyit tesz, hogy a BMW lehet az egyik első gyártó, mely engedélyezi az autók üzemeltetését Apple telefonnal, ám a bajorok hivatalosan még nem élesítették a funkciót. Van viszont egy közlemény, mely egyértelművé teszi, hogy nem kacsa a hír: ” Már ma is lehetséges az autó telefonnal nyitása és zárása, illetve beindítása is a BMW Connected és a BMW Digital Key megoldásoknak köszönhetően, viszont ez csak az első lépés a technikai megújulás útján, mely mindig is fontos volt a BMW számára”.

Egyelőre tehát csak a saját rendszerét támogatja a bajor gyártó, ám nyitottak minden megoldásra, köztük az Aplle CarKey elképzelésére is.