Tehetős családok gyermekei örülhetnek az Aston Martin legújabb modelljének

Az Aston Martin és a The Little Car Company összefogásának köszönhetően most már nem csak az apukák, hanem a gyermekeik is birtokolhatják valamilyen formában az ikonikus DB5 modellt. Itt a Junior kivitel, mely az igazi pontos kicsinyített mása elektromos hajtással.

Az Aston Martin DB5 talán minden idők egyik legikonikusabb és egyben legdrágább autója. Egy ilyen járgányt birtokolni lényegében a felhőtlen jólét igazi szimbóluma. Mi jelképezhetné jobban ezt az előkelő állapotot? Mondjuk ha nem csak az apuka, hanem a gyerkőc is birtokol egy ilyen járgányt. Ezen segíthet az Aston Martin és a The Little Car Company közös projektje, a DB5 Junior, ami nem más, mint a legendás autó pontos kicsinyített mása.

Természetesen a helyzet komolyságához illően szó sincs fröccsöntött műanyag játékszerről, a szóban forgó szerkezet fém elemekből készült el, rendes alváza van a belsőt pedig finom bőrözés és minőségi fa borítja. Ennek köszönhetően a súlya 270 kilogramm, amit lábbal hajtós módon gyermek legyen a talpán, aki meg tud mozdítani.

Szerencsére erre semmi szükség sincs, a Junior modell ugyanis teljesen elektromos hajtáslánccal rendelkezik, ami mindjárt kétféle teljesítménnyel is elérhető. Az alap kivitelben egy nagyjából 7 lóerős elektromos motor dolgozik, míg az erősebb Vantage változatot már egy 14 lovas megoldás mozgatja lendületesen előre. Persze, a gondos szülő mind a két esetben lekorlátozhatja a teljesítményt ha úgy látja jónak, ekkor kő kemény 1 darab lóerővel gazdálkodhat a csemete.

Az egy töltéssel megtehető hatótáv kiviteltől függően 16 vagy 32 kilométer, tehát nem kell 5 percenként konnektort keresnie szerencsétlen gyermeknek, illetve attól sem kell feltétlenül félnie a kedves szülőknek, hogy a birtok végéről kell visszarángatni a lemerült játékszert a családi Land Roverrel.

Természetesen egy ilyen kaliberű kisautó már nem a hétköznapi játék kategória és ezt az ára is tükrözi. Pontosan annyi épül meg belőle, mint az igazi DB5-ből anno, azaz csak 1059 példány erejéig várják azokat a tehetős szülőket, akik hajlandók kifizetni 35 ezer fontot (14 millió forint) az alap Junior modellért vagy pedig 45 ezret (17,5 millió forint) az erősebb Vantage szinttért.