Távozik tisztségéből a Ferrari vezérigazgatója

Louis Camilleri két éven keresztül vezette a neves olasz sportkocsi gyártót, most viszont minden előjel nélkül beadta a lemondását. Hivatalos indoklás még nincs, csupán találgatásokra támaszkodhatunk.

Teljesen váratlanul érkezett a hír, hogy Louis Camilleri, a Ferrari vezérigazgatója azonnali hatállyal lemondott a pozíciójáról. Ezzel együtt Camilleri a Philip Morris gigacégben betöltött elnökségi pozíciójára sem tart tovább igényt, azaz a 65 éves olasz származású vezér tulajdonképpen teljes nyugdíjba vonul.

Camilleri 2018-ban vette át a Ferrari irányítását, miután Sergio Marchionne belehalt egy műtét következményeibe. Az ő vezetése alatt jelent meg például a márka első hibrid szupersportkocsija is, az SF90 Stradale, mely néhány hónappal ezelőtt vált elérhetővé nyitható tetős formában is.

“A Ferrari az életem része volt, amit igazgatóként irányítani óriási megtiszteltetésnek számít. Csodálattal gondolok a Maranellóban dolgozó nőkre és férfiakra, akik rajongásukban és elkötelezettségükben nem ismernek határt. Nagyon büszke vagyok a Ferrari elmúlt években elért sikereire, de abban is biztos vagyok, hogy a legnagyobb eredmények még csak ez után következnek!”- búcsúzott az olasz gyártótól az eddigi vezérigazgató, akinek helyét átmenetileg John Elkann, a márka eddigi elnöke veszi át.

Pontosan nem lehet tudni, hogy mi áll a hirtelen lemondás hátterében, de sokan arra gyanakszanak, hogy miután koronavírus fertőzéssel Camilleri kórházba került, átgondolta a továbbiakat és az elkövetkező évket inkább a családja körében szeretné nyugalomban tölteni. Mások szerint viszont a befektetők a teljesítményével nem voltak megelégedve, ami egy mindenki számára „kedvező” végszót eredményezett. De ezek csak találgatások, az igazságot talán sosem tudhatjuk meg.