Távozik a Giulietta az Alfa kínálatából, helyette egy új SUV lesz kapható

Az Alfa Romeo úgy döntött, hogy nem érdemes utódmodellt állítani, így lekerül a palettáról még idén a Giulietta. A helyén keletkező űrt egy új SUV modellel kívánják betömni az olaszok.

Egy újabb hét és egy újabb modell életének vége az SUV piac térnyerésére hivatkozva. Mert hogy az olaszok is ezzel magyarázzák, hogy a Giulietta nem kap utódot, hanem inkább még idén lekerül a palettáról.

A Giulietta még 2010-ben került be újra a kínálatba az olaszok nagy „legendás modellneveket visszahozó” akcióján belül és egy jó darabig uralta is a márka eladásait. Ez még az a korszak, amikor kapkodtak a vásárlók a csapotthátú modellekért. Ma viszont más időket élünk, hiszen az SUV mánia fokozatos terjedése egyre durvábban szorítja ki a piacról a többi kategóriát, így valamilyen szinten érthető, hogy az olaszok is beadták a derekukat és kimondták a Giulietta halálos ítéletét.

A méretosztályt viszont nem adja fel az Alfa, ugyanis egyből hozzátették, hogy már jövő év elején érkezik a Tonale, mely nagyjából a Giulietta vásárlói rétegét fogja megszólítani, csak éppen SUV köntösbe bújtatva.