Talisman lett a Renault Laguna utódja

Új néven mutatta be középkategóriás modelljét a Renault, a Laguna és a Latitude közös utódja helykínálatával és felszereltségével is hódít.

Talisman néven mutatkozott be a Renault új középkategóriás modellje, amely a Laguna és a Latitude közös utódja lesz. Az újdonság 4,85 méter hosszú, 1,87 méter széles és 1,46 méter magas, négyajtós, lépcsőshátú karosszériát kapott, de őszre a kombi is elkészül belőle. A tengelytávolság 2,81 méteres, így bőséges helykínálatot ígér a gyártó, és a 608 literes csomagtartó is rekordméretű. Az akár 19 colos kerekeken gördülő autó ugyanakkor könnyebb, mint az ugyanerre a padlólemezre épülő új Espace, az azonos motorral és felszereltséggel ellátott kivitel 200 kilogrammal nyom kevesebbet a mérlegen a crossover stílusú egyterűnél.

Motorkínálata csak 1,5-1,6 literes erőforrásokból áll, a benzines modellek 150 vagy 200 lóerősek lehetnek, a dízelek pedig 110, 130 és 160 lóerősek. A nagyobb teljesítményű kivitelekhez duplakuplungos automatizált váltó jár, a benzinesnél hét, a dízelnél pedig hat fokozattal. A vezethetőséget adaptív lengéscsillapítás-szabályzás és négykerék-kormányzás fokozza, de különböző üzemmódok közül is választhat a sofőr, ez pedig az utastér megvilágítására is hatással van. A műszerfalat színes képernyő helyettesíti, head-up display is lesz, a középkonzolra pedig akár 8,7 colos, álló formátumú érintőképernyő kerülhet. A Talisman más téren is kényezteti az utasokat, hiszen az ülések elektromosan állíthatók, memóriásak, a beszállás megkönnyítésére automatikusan hátrasiklanak, de szellőztetéssel és masszázsfunkcióval is ellátták őket. Az új Talisman az Estate jelű kombival együtt az őszi Frankfurti Autószalonon lesz látható először, a kereskedésekbe pedig 2016-ra kerül.