Takarékosabb, de lassabb is a Suzuki Swift Sport 2020-as átirata

A Suzuki megújította 2020-ra a Swift Sport változatot, mely mostantól mild hibridként van jelen a palettán. Ezzel takarékosabb lett, viszont 10 lóerőt el is vesztett a beavatkozás alatt.

A Suzuki lerántotta a leplet a megújult Swift Sport kivitelről, mely a márka új törekvéseivel megegyezően már könnyű hibridként van jelen a palettán. Ez annyit tesz, hogy az eddig is használt 1,4 literes négyhengeres turbós egységet támogatják meg egy 48 voltos akkumulátorral és egy rásegítő- illetve indítómotorként is működő kis elektromos egységgel. Ezzel a Swift Sport jóval takarékosabb az elődjénél, viszont az új rendszer hangolása miatt 10 lóerővel kevesebbet (137 helyett 127 lóerő) tud felmutatni.

Ez a 100-as sprintben 1 másodperc veszteséget jelent még úgy is, hogy a Suzuki átdolgozta a hatsebességes manuális váltót is, mely jobb érzettel és gyorsabb kapcsolással rendelkezik most.

Bővült az alapfelszereltség is, most már ingyen kapjuk meg a LED-es fényszórókat és az adaptív tempomatot, de extraként kérhető hozzá oldalról érkező forgalmat is figyelő balesetmegelőző rendszer és táblafelismerő is.