Táblagép lesz az új Golfban

Még az idén megjelenhet a Golf modellfrissített kiadásában a Volkswagen új infotainment rendszere, amely a táblagépekéhez hasonló 9,2 colos képernyőt kap.

Egy évvel ezelőtt olyan Golf-alapú tanulmányautót mutatott be a Volkswagen a Las Vegas-i CES szórakoztatóelektronikai kiállításon, amelynek műszerfalán minden kijelzőt és gombot érintőképernyőre cseréltek, a funkciókat pedig kézmozdulatokkal is lehetett vezérelni. Most pedig ugyanennek az elképzelésnek a szériagyártásra érett változatával álltak elő.

Az e-Golf Touch tanulmányautó középkonzolján egy 1280×640 képpontos felbontású, 9,2 colos érintőképernyőt találunk, amelyet a táblagépekhez hasonló mozdulatokkal kezelhetünk. Az új rendszeren már nem kell menükben keresgélni, mert a felhasználó igényeihez szabható az elrendezés. Az okostelefon képernyőjét Android Auto, Apple CarPlay és MirrorLink segítségével lehet tükrözni, a készülék töltése vezeték nélkül is történhet, de új Type C típusú USB csatlakozót is kapott a rendszer.

A Volkswagen egyelőre nem árulta el, hogy mikor jelenik meg az új infotainment a sorozatgyártásban, de nagyon valószínű, hogy a jelenlegi Golf modellfrissített kiadásában már 2016-ban találkozhatunk vele.