Szuperautón dolgozik a Bentley

Egymillió fontot érő szuper-sportkocsin dolgozik a Bentley, az újdonság a márka alapításának századik évfordulójára készül el.

Wolfgang Dürheimer, a Bentley vezérigazgatója árulta el a Top Gear magazinnak adott interjújában, hogy a márka megalapításának századik évfordulóját nagy dobással ünnepelnék 2019-ben. A márka vezetője szerint lenne hely a kínálatban egy egymillió fontot, azaz több mint 400 millió forintot érő szuper-sportkocsinak, a műszaki részleteiről azonban még csak találgatni lehet. Dürheimer mindenesetre a Bugatti és a Porsche márkáknál is dolgozott, az utóbbinál a 918 Spyder bevezetésén is, ennek alapján pedig izgalmas eredményre számíthatunk.

1999-ben a Bentley már bemutatott egy szuper-sportkocsit Hunaudiéres néven W16-os motorral, amely ugyan nem került gyártásba, de a Bugatti Veyron előzetesének tekinthető. Az idei év elején pedig EXP 10 Speed 6 néven leplezett le egy sportkocsi-koncepciót a Bentley, annak formája pedig előrevetíti azt, hogyan fog kinézni a négy év múlva érkező szuperautó.