Szoros együttműködésbe kezd a Ford és a Volkswagen

Kiderültek a részletek a Volkswagen és a Ford együttműködési megállapodásáról. Mindkét fél sokat ad bele a közösbe és profitálnak is a közös munkából egyaránt.

Arról már korábban is volt szó, hogy szoros együttműködést tervez a Ford és a Volkswagen, most viszont már az egyezség végleges formájáról tudott beszámolni a két fél. Mindenki ad és kap is a felvázolt helyzet szerint.

Először is a Ford a Volkswagen rendelkezésére bocsájtja majd a következő Ranger alapjait, aminek köszönhetően megszülethet az Amarok következő generációja a németek palettájában. Szintén a Ford adja a műszaki alapokat a következő Volkswagen Transporterhez is, cserébe viszont a németek rendelkezésre bocsátják az elektromos autókhoz tervezett MEB platformot és a Caddy kisáruszállítónak is lehet majd Ford emblémás átirata a jövőben.

Mindezek mellett több közös fejlesztés is lesz a jövőben, például az önvezető rendszerek terén, illetve a két gyártó közösen próbálja meg optimalizálni a kereskedői hálózatát is.

“Ez az együttműködés lehetővé teszi a fejlesztési és gyártási költségek jelentős redukálását, illetve segít megerősödni mindkét márkának az elektromos autók és a haszongépjárművek piacán is”- nyilatkozta Herbert Diess, a VW csoport vezérigazgatója.